Welke Quooker kraan moet je kopen?

Ben je opzoek naar een Quooker kraan maar weet je nog niet zeker of dit de kraan is die past in jouw keuken en op je spoelbak? Dan hebben we deze handige gids voor je gemaakt waar je gebruik van kan maken. Je kan eventueel de Quooker kraan ook gaan vergelijken met alternatieve (goedkopere) merken.

Welke Quooker kopen

Een hele goede vraag en ook heel erg afhankelijk van je keuken, smaak & budget. Een Quooker kraan kan redelijk duur zijn. Maar met een Quooker kraan haal je gegarandeerd kwaliteit in huis. De Quooker kraan is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren. Maar niet elk model heeft deze 5 kleuren. Vandaar dat je vaak beter eerst het model kan kiezen wat je bevalt en vervolgens de kleur. Daarnaast moet je beslissen welk soort reservoir er bij jou Quooker kraan past. Elk reservoir past op elke soort kraan. Zo moet je voor het reservoir je eigen gebruik van de kraan gaan inschatten en kijken welke in de keukenkast past.

Bij het uitkiezen van een Quooker kraan is daarom het handig om de volgende vragen in de juiste volgorde te stellen om zo tot de juiste aankoop te komen. Wees gerust, we hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet. Je antwoord op deze vragen kan je allemaal op deze pagina (of bijbehorende blogs) vinden.

1. Welk model Quooker wil ik?
2. Welke kleur Quooker wil ik?
3. Welke Boiler(s) heb ik nodig?
4. Welke Quooker accessoires zijn handig?

De beste kokend water quooker kraan

Hoe werkt een Quooker kraan

Voor je een Quooker kraan gaat kopen wil je natuurlijk eerst weten hoe deze werkt. We proberen het zo simpel mogelijk uit te leggen zodat jij kan beslissen of Quooker, de kraan, voor jou is.

Met een Quooker kraan kan je direct kokend water tappen uit je kraan door middel van het water reservoir wat je onder je gootsteen plaatst. De hoeveelheid kokend water is afhankelijk van welke boiler je kiest.

Hoe de boiler werkt leggen we iets verder op deze pagina uit. Hiernaast kan je een filmpje bekijken hoe de Quooker kraan werkt en hieronder zie je alle commandp’s op een rij.

?

Druk-Druk-Draai

De lichtring kleurt nu rood en je kan direct kokend water uit de kraan krijgen.

3

Hendel naar beneden en open

Je hebt direct warm water net zoals je dat uit een normale kraan zou krijgen.

;

Druk-Draai

De lichtring kleurt nu blauw knipperend licht en je kan direct gekoeld bruisend water uit de kraan tappen.

;

Druk-wacht-draai

Het blauwe licht knippert nu niet meer en je krijgt nu koel gefilterd water uit de kraan

2

Hendel naar boven en open

Je hebt nu direct koud water zoals je dat uit een normale kraan zou krijgen.

Welk model Quooker kranen zijn er

De Quooker kranen zijn er in verschillende kleuren en modellen beschikbaar. We hebben hier alle modellen voor je op een rij gezet met daarbij de beschikbare kleuren van het model. Niet elk model heeft namelijk alle kleuren beschikbaar. Welke modellen, vormen en kleuren zijn er beschikbaar? De eerste stap is dus uitkiezen welk model je wil hebben, wil je deze rond of vierkant. Vervolgens kan je hiervan de kleur uitkiezen die bij jou past. Hieronder overzichtelijk op een rij alle soorten modellen en kleuren kranen.

Meest gekocht

Quooker flex

 • Koud, warm en kokend water uit één kraan
 • Met uittrekslang voor extra bereik in de spoelbak
 • Te combineren met de CUBE voor bruisend water

Verkrijgbaar in de kleuren:
Chroom RVS Zwart

Verkrijgbaar in de volgende uitloop:

Ronde afloop

Quooker Fusion

 • Koud, warm en kokend water uit één kraan
 • Verkrijgbaar in ronde en rechte uitloop, in 5 finishes
 • Ook gekoeld en bruisend water wanneer je hem combineert met de CUBE

Verkrijgbaar in de kleuren:
Messing Patina Chroom RVS Zwart Goud

Verkrijgbaar in de volgende uitloop:

Ronde afloop

Vierkante afloop

Quooker Classic Fusion

 • Alles-in-één kraan in een klassiek jasje
 • Verkrijgbaar in ronde en rechte uitloop, in 3 finishes
 • Ook gekoeld en bruisend water wanneer je hem combineert met de CUBE

Verkrijgbaar in de kleuren:
Messing Patina Chroom RVS

Verkrijgbaar in de volgende uitloop:

Ronde afloop

Vierkante afloop

Quooker Nordic Twintaps

 • Set van twee kranen in hetzelfde design
 • Verkrijgbaar in ronde en rechte uitloop, in 2 finishes
 • Ook gekoeld en bruisend water wanneer je hem combineert met de CUBE

Verkrijgbaar in de kleuren:
Chroom RVS

Verkrijgbaar in de volgende uitloop:

Ronde afloop

Vierkante afloop

Quooker Nordic single tap

 • Quooker-kraan om te combineren met je eigen mengkraan
 • Verkrijgbaar in ronde en rechte uitloop, in 2 finishes
 • Ook gekoeld en bruisend water wanneer je hem combineert met de CUBE

Verkrijgbaar in de kleuren:
Chroom RVS

Verkrijgbaar in de volgende uitloop:

Nordic round single tap Ronde afloop

square single tap Vierkante uitloop

Quooker Classic Nordic single tap

 • Een Quooker-kraan in klassieke stijl, om te combineren met je eigen mengkraan
 • Verkrijgbaar in ronde en rechte uitloop, in 2 finishes
 • In hoogte verstelbaar

Verkrijgbaar in de kleuren:
Chroom RVS

Verkrijgbaar in de volgende uitloop:

classic round nordic single tap Ronde uitloop

classic square single tap Vierkante uitloop

Hoe werkt een Quooker reservoir?

Een Quooker bestaat uit twee onderdelen: Een kraan op het aanrecht en een kokend water reservoir onder de gootsteen, waarin het water op 110 graden bewaard wordt. Het reservoir is goed geisoleerd als een thermosfles waardoor er geen warmte ontsnapt. Het water moet eenmaal opwarmen waarna deze met heel weinig energie (10 watt) op temperatuur gehouden kan worden. Het water reservoir zelf is aangesloten op de waterleiding. Als je kokend water uit het reservoir tapt vult deze zichzelf opnieuw met vers water uit de leiding. Afhankelijk van het model kraan en type boiler dat je kiest zal de aansluiting ervan verschillen. 

Hiernaast zie je een Quooker Combi boiler in combinatie met de Twintaps. De kokend water kraan heeft een aparte kraan. 

Je kan ook bijvoorbeeld kiezen voor de Quooker flex. Hier zal het kokend water direct op de mengkraan worden aangesloten. 

Een Quooker bestaat dus uit een kraan en een boiler (ook wel kokend water reservoir genoemd). De Quooker heet water boiler is er in 3 verschillende versies. Daarnaast kan je ook koel en bruisend water uit jouw Quooker kraan krijgen door het gebruik van het aparte reservoir genaamd: De Cube. Deze zal naast de Boiler geplaatst worden.

hoe werkt een quooker boiler
3 Liter reservoir

Quooker Pro 3

De Quooker PRO3 levert alleen kokend water en heeft een inhoud van 3 liter. Dit reservoir hoeft alleen op de koudwaterleiding worden aangesloten en is geschikt wanneer jij geen thee lurker bent en snel warm water hebt uit de CV-ketel.

7 Liter reservoir

Quooker Combi

De Quooker Combi heeft een reservoir van 7 liter en levert kokend water en ook nog eens tot 27 liter direct warm water. Deze heb je nodig wanneer je alleen een koudwaterleiding hebt lopen in de keuken en wordt dus alleen op de koudwaterleiding aangesloten.

7 Liter + Onbeperkt warm water

Quooker Combi+

Het voordeel van de Quooker Combi+ is dat deze naast kokend water ook een onbeperkte hoeveelheid warm water kan leveren. Voorwaarde bij dit reservoir is dat deze op de koud- én warmwaterleiding moet worden aangesloten.

Voor gekoeld & Bruisend water

Quooker Cube

De CUBE komt naast het Quooker-reservoir te staan. Aan het reservoir zit een CO₂-cilinder waarmee je wel 60 liter koud bruiswater uit je Quooker-kraan kunt tappen. Optioneel kun je de CUBE uitrusten met een Active Carbon en Hollow Fiber filter.

Welke Quooker reservoir past bij mij?

Welk Quooker reservoir is geschikt voor jouw keuken. Om het juiste reservoir te kiezen moet je goed de situatie in je huis begrijpen en jezelf één vraag stellen: Heb je nu warm water die uit je ketel of boiler komt? Is het antwoord hierop ja, dan zijn er twee opties voor jou.

1. Hoef je niet lang te wachten op warm water dan raden we de Quooker PRO3 reservoir aan. Deze hoef je dan alleen aan te sluiten op je (koud) water leiding. Zo heb je naast je normale warme water, direct 3 liter kokend water tot je beschikking. 

2. Duurt het wat langer voordat je nu warm water uit je kraan hebt omdat de ketel of boiler iets verder staat. Dan kan je beter voor de Quooker Combi kiezen. Dit reservoir geeft direct 7 liter kokend water en 15 liter warm water.

Heb je helemaal geen warm water vanuit een verwarmingsketel of boiler? Dan raden we aan om te kiezen voor de Combi of Combi+. Deze reservoirs geven beide direct 7 liter kokend water. De Combi+ boiler kan je zelfs van onbeperkt warm water genieten. 

Welke Quooker boiler moet ik kiezen

Wat kost een Quooker

Nu je weet welke boiler je nodig hebt en welk model je wil hebben kun je al iets gerichter gaan zoeken. Je weet nu wat je moet uitgeven aan een boiler zit het grote verschil in prijs voornamelijk bij de kraan zelf. Quooker is een A-merk en je zal toch wat dieper in de buidel moeten gaan tasten dan bij de andere merk kranen. Maar wat je ervoor terug krijgt is dan wel echt een design kraan van kwaliteit. Je kan er vanuit gaan dat de kraan lang mee gaat zonder dat je snel onderdelen zal moeten gaan vervangen. De rekensom hebben we hieronder voor je gemaakt zodat je weet wat je ongeveer kwijt bent aan de Quooker kraan en reservoir die past in jouw keuken. 

Wat kost een Quooker Reservoir

De prijs van een Losse Quooker reservoir gaat van €500,- voor de PRO3 tot en met €750,- voor de COMBI of COMBI+. Let wel op dat je niet zomaar een reservoir kan wisselen. Voor de Quooker flex is bepaalde software ingebouwd om de kraan goed te laten functioneren. Je kan dus niet zomaar je bestaande kraan vervangen voor een Quooker flex kraan of het reservoir van je Quooker flex vervangen voor een ander (los) reservoir.

Pro 3
Combi
Combi+
Prijs
€505,-
€759,-
€759,-

De prijs van een Quooker kraan

De prijs voor een Quooker kraan gaat van €400,- tot en met €1250,- afhankelijk van het model en de kleur. De prijs van een gouden en messing patina kraan ligt vaak een stuk hoger dan de RVS of Chroom variant. De zwarte variant schommelt hier nog vaak tussen. Hieronder kan je het volledige prijs overzicht zien van het model kraan in combinatie met het juiste reservoir. De prijzen zijn opgegeven door Quooker zelf en zijn dus te beschouwen als richtprijs bij het uitzoeken van je kraan. Het zal het altijd waard zijn om de laatste prijs te checken aangezien webshops soms wel is willen concurreren op elkaar. 

Het reservoir en kraan combineren

Als je weet welk reservoir en welke kraan je wil kan je het beste deze combineren. Vaak komt dit net iets voordeliger uit bij de aanschaf van de kraan. Let er ook op dat je de Quooker flex compleet koopt aangezien er speciale software op het bijbehorende reservoirs zit. Zo heb je in een keer een complete werkende kraan.

Model
Flex
Flex
Flex
Fusion Square
Fusion Square
Fusion Square
Fusion Square
Fusion Square
Fusion Round
Fusion Round
Fusion Round
Fusion Round
Fusion Round
Classic Fusion Square
Classic Fusion Square
Classic Fusion Square
Classic Fusion Round
Classic Fusion Round
Classic Fusion Round
Nordic Square Twintaps
Nordic Square Twintaps
Nordic Round Twintaps
Nordic Round Twintaps
Nordic Square single tap
Nordic Square single tap
Nordic Round single tap
Nordic Round single tap
Nordic Square single tap
Nordic Square single tap
Nordic Round single tap
Nordic Round single tap
Finishes
Chroom
RVS
Zwart
Chroom
RVS
Zwart
Messing patina
Goud
Chroom
RVS
Zwart
Messing patina
Goud
Chroom
RVS
Zwart
Chroom
RVS
Zwart
Chroom
RVS
Chroom
RVS
Chroom
RVS
Chroom
RVS
Chroom
RVS
Chroom
RVS
Reservoirs
Pro 3
€1195
€1345
€1545
€1195
€1345
€1545
€1645
€2095
€1195
€1345
€1545
€1645
€2095
€1395
€1545
€1845
€1395
€1545
€1845
€1250
€1495
€1250
€1495
€995
€1145
€995
€1145
€1195
€1345
€1195
€1345
Reservoirs
Combi
€1495
€1645
€1845
€1495
€1645
€1845
€1945
€2395
€1495
€1645
€1845
€1945
€2395
€1695
€1845
€2145
€1695
€1845
€2145
€1550
€1795
€1550
€1795
€1295
€1445
€1495
€1645
€1495
€1645
€1495
€1645
Reservoirs
Combi+
€1495
€1645
€1845
€1495
€1645
€1845
€1945
€2395
€1495
€1645
€1845
€1945
€2395
€1695
€1845
€2145
€1695
€1845
€2145
€1550
€1795
€1550
€1795
€1295
€1445
€1495
€1645
€1495
€1645
€1495
€1645

Wat kost de Quooker CUBE

De Quooker Cube is op het moment nog wat duur omdat hij vrij recent op de markt is gekomen. Vaak kan je rond de €900,- al een mooi Cube reservoir op de kop tikken. Het is geen vereiste om dit reservoir te nemen als ook nog kan leven met spa rood uit een fles of je water in de koelkast bewaard.

CUBE
CUBE filter incl. houder (optioneel)
CUBE filter cartridge (optioneel)
CUBE CO2-cilinders (4stuks)
Prijs
€1100
€100
€60
€60

Welke Quooker accessoires zijn handig om te nemen

Quooker heeft nog een aantal handige accessoires die je kan gebruiken bij het plaatsen van je Quooker kraan. Voor je Reservoir is het handig om ophangbeugel te nemen en een energieverdeler voor in het keukenkastje. Daarnaast kan je nog een mooi zeeppompje in dezelfde kleur nemen. Moet je er wel even op letten dat je spoelbak een gat heeft om het zeeppompje ook daadwerkelijk in te plaatsen.

Meest gestelde vragen over Quooker

Wat zijn de voor en nadelen van een Quooker kraan?

Hieronder zijn enkele van de voor- en nadelen van een Quooker kraan:

Voordelen:

 • Gemak: Met een Quooker kraan heb je altijd kokend water op aanvraag, wat het koken en het maken van koffie of thee gemakkelijker maakt.
 • Energie-efficiëntie: Quooker kranen zijn energie-efficiënt en hebben een instelbare temperatuur, wat het energieverbruik kan verminderen.
 • Veiligheid: Quooker kranen hebben een slimme thermosbeveiliging om te voorkomen dat de kraan te heet wordt of dat er te veel druk op komt.

Nadelen:

 • Prijs: Quooker kranen zijn duurder dan gewone kranen.
 • Installatie: Quooker kranen moeten professioneel geïnstalleerd worden, wat extra kosten met zich meebrengt.
 • Onderhoud: Quooker kranen vereisen regelmatig onderhoud om goed te blijven functioneren.
 • Ruimte: Quooker kranen nemen meer ruimte in beslag onder het aanrecht dan een gewone kraan.

Overweeg deze voor- en nadelen om te bepalen of een Quooker kraan geschikt is voor jouw keuken en behoeften. Als je op zoek bent naar een gemakkelijke manier om kokend water te krijgen, kan een Quooker kraan een goede optie zijn. Als je echter op zoek bent naar een goedkopere oplossing, kan een waterkoker of een gewone kraan met kokend waterfunctie een beter alternatief zijn.

Is een Quooker zuiniger dan een waterkoker?

In het algemeen is een Quooker kokend water kraan zuiniger dan een waterkoker, omdat het energieverbruik van een Quooker kraan over het algemeen lager is. Dit komt omdat Quooker kranen energie-efficiënter zijn en een instelbare temperatuur hebben, wat het energieverbruik kan verminderen.

Een waterkoker is een elektrisch apparaat dat wordt gebruikt om water te koken in een binnenbehuizing. Het energieverbruik van een waterkoker kan variëren afhankelijk van de grootte van de waterkoker en hoe vaak deze wordt gebruikt. In het algemeen verbruikt een waterkoker meer energie dan een Quooker kraan, omdat deze het water in een binnenbehuizing moet koken en niet op aanvraag.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat het energieverbruik van een Quooker kraan afhangt van hoe vaak de kraan wordt gebruikt en hoeveel water er wordt gebruikt. Als je de kraan vaak gebruikt of grote hoeveelheden water nodig hebt, kan het energieverbruik oplopen. Als je op zoek bent naar een zuinigere oplossing voor het koken van water, kan een Quooker kraan een goede optie zijn, maar het is aan te raden om de specificaties van de kraan te raadplegen om te bepalen hoe energie-efficiënt deze is.

Wat kost een Quooker aan stroom per jaar?

Het is moeilijk om een specifiek bedrag te noemen voor hoeveel stroom een Quooker zal gebruiken, omdat het afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het type Quooker, hoe vaak het wordt gebruikt, en de efficiëntie van het apparaat.

Een Quooker is een kraan die warm en koud water levert, en ook kokend water. Het kokend water wordt opgewarmd in een tank onder de kraan, en deze tank moet regelmatig opnieuw worden verwarmd om ervoor te zorgen dat er altijd kokend water beschikbaar is. Dit betekent dat er stroom nodig is om de tank op te warmen, en hoe vaker de Quooker wordt gebruikt, hoe meer stroom er nodig zal zijn.

Er zijn verschillende types Quookers beschikbaar, en sommige zijn efficiënter dan andere. Bijvoorbeeld, de Fusion Quooker is een van de meest efficiënte modellen op de markt, en heeft een energieklasse van A+. Dit betekent dat het relatief weinig stroom verbruikt in vergelijking met andere modellen.

Om een idee te geven van hoeveel stroom een Quooker kan verbruiken, kan het helpen om te kijken naar het energielabel van het apparaat. Dit geeft aan hoeveel stroom het apparaat verbruikt in vergelijking met andere modellen op de markt. Op basis hiervan kunt u een schatting maken van hoeveel stroom uw Quooker zal verbruiken.

U kunt ook contact opnemen met de fabrikant van uw Quooker om te vragen naar specifieke informatie over het stroomverbruik van het apparaat. Ze zullen u waarschijnlijk kunnen vertellen hoeveel stroom het apparaat verbruikt, en wat de gemiddelde jaarlijkse kosten zijn om het te gebruiken. Dit kan u helpen om een beter idee te krijgen van hoeveel stroom uw Quooker zal verbruiken en wat de jaarlijkse kosten zullen zijn.

Quooker kosten

Wat kost een quooker

Dat is afhankelijk van de boiler die je neemt & welk model +kleur kraan je neemt. De prijzen verschillen van €1100,- tot €2600,-

Wat kost een quooker aan stroom

Dagelijks gebruikt het Quooker reservoir slechts 10 watt om 3 of 7 liter water (afhankelijk van het type reservoir) op een temperatuur van 110 °C te houden. Afhankelijk van hoe vaak je de kraan gebruik zal hij alles wat je tapt moeten aanvullen en opnieuw opwarmen naar 110 °C.

Wat kost een quooker aan stroom per dag

Dagelijks gebruikt het Quooker reservoir slechts 10 watt per uur om 3 of 7 liter water (afhankelijk van het type reservoir) op een temperatuur van 110 °C te houden. Afhankelijk van welke Boiler je in huis hebt zal Quooker rond de 1600 of 2200 Watt energie gebruiken om het water opnieuw te verwarmen.

Wat kost een quooker aan stroom per jaar

Een Quooker reservoir verbruikt energie om water te verwarmen tot 110°C en energie om het op deze temperatuur te houden. Gemiddeld gebruikt een gezin van 3 personen ongeveer 10 liter kokend water per dag. Het Quooker reservoir gebruikt hiervoor 423 kWh per jaar om het water te verwarmen en 87,5 kWh om het water op temperatuur te houden. Een totaal energieverbruik van 511 kWh per jaar.

Wat kost een quooker installeren

Wat kost een quooker per jaar

Wat kost een quooker compleet