Welke Bruisend water kraan moet je kopen?

Ben je opzoek naar een Quooker kraan maar weet je nog niet zeker of dit de kraan is die past in jouw keuken en op je spoelbak? Dan hebben we deze handige gids voor je gemaakt waar je gebruik van kan maken. Je kan eventueel de Quooker kraan ook gaan vergelijken met alternatieve (goedkopere) merken.

Wat is een bruisend waterkraan?

Een bruisend waterkraan is een kraan waarmee je water kunt krijgen waar direct prik aan zit. Deze kranen zijn ideaal voor mensen die van sprankelend water houden. Maar welke bruisend water kraan moet je kopen? Een hele goede vraag als je kijkt naar het aanbod. Het is eerst handig om te begrijpen hoe de bruisend water kraan werkt.

Hoe werkt een bruisend water kraan

Bruisend water kranen zijn een geweldige toevoeging aan elke keuken. Ze maken het eenvoudiger dan ooit om bruisend water in je huis te hebben. Je hoeft nooit meer te zeulen met plastic flessen (wat natuurlijk ook goed voor het milieu is).

Maar hoe werkt een bruisend water kraan precies? Een bruisend water kraan is eigenlijk gewoon een normale kraan met een ingebouwde compressor. Het water wordt verzameld in een speciaal comportiment. Hierna wordt erdoormiddel van een co2 cilinder de druk verhoogd waardoor je bruisend water krijgt. Dit bruisende water kan je vervolgens uit je speiciale kraan tappen.

Het resultaat is water dat perfect is voor elk recept dat je maakt. Je hoeft geen aparte machine meer aan te schaffen en het scheelt ruimte op je aanrecht.

 

Welke Bruisend water kranen zijn er

Er zijn veel verschillende bruisend water kranen op de markt. Welke is het beste voor jou? Hieronder vind je een aantal tips:

– Kies een kraan met een goed filter. Een kraan met een filter zorgt ervoor dat je water schoon is en geen kalkaanslag krijgt. Daarnaast zal je dit filter ook moeten vervangen. Afhankelijk van het merk en model zal dit verschillen. Hoe er rekening mee dat je ook deze filters zal moeten aanschaffen.

– Kies een kraan waar het regelen van de co2 filters gemakkelijk gaat. Het ene merk heeft wegwerpfilters waarin je bij Quooker bijvoorbeeld de co2 cilinders gratis kan opsturen.

– Let ook op de prijs. Een duurdere kraan is niet altijd beter. Kijk goed naar de specificaties en kies een kraan die bij je past. Ben je bijvoorbeeld meer fan van verschillende soorten gefilterd water dan kan een grohe Blue beter bij je passen. Wil je liever een geluidloze cooler/bruisend water maker dan past een Quooker weer beter.

 

Cooler
Merk
Afmetingen
Liter Bruisend water per cilinder
Liter gefilterd water per filter
Vermogen
Stand-by verbruik
Stand-by geluidsniveau
Speciaal
Quooker Cube
Quooker
500 x 223 x 340 mm
60 Liter
6500 Liter
100 W
5 W
0 dB
De Sparq
Franke
406 x 185 x 386 mm
±100 Liter
1700 liter
170 W
8 W
45/52 dB
Grohe Blue
Grohe
455 x 200 x 505mm
75 Liter
600 liter
180 W
Onbekend
44 dB
3 Soorten gefilterd water. App bestuurbaar
Selsiuz Cooler
Selsiuz
406 x 185 x 366 mm
100 Liter
4000 Liter
100 W
1 W
Onbekend

Voordelen van een bruisend waterkraan

Een bruisend waterkraan is een uitstekende keuze voor een aantal redenen. In de eerste plaats, het maakt het makkelijker om water te drinken. U hoeft geen fles water mee te nemen of iets dergelijks. Het water is altijd schoon en klaar om te drinken. In de tweede plaats, bruisend water helpt bij het afvallen. Het is een goede manier om uw lichaam van onnodige calorieën te ontdoen. En in de derde plaats, bruisend water is gewoon lekkerder dan gewoon water. Dit komt omdat het meer zuurstof bevat dan gewoon water.

Nadelen van een bruisend waterkraan

Als je een bruisende waterkraan wilt kopen, is het belangrijk om de nadelen ervan te weten. Dit soort kranen kan namelijk erg hard zijn voor je waterleidingen. Als je een oud huis hebt met dunne leidingen, kan dit ervoor zorgen dat ze sneller breken. Ook kan het zo zijn dat je watermeter sneller draait als je een bruisende waterkraan hebt, wat betekent dat je meer geld kwijt bent aan je waterrekening.

Conclusie

Als je nog steeds niet zeker weet welke bruisende waterkraan je moet kopen, denk dan eens aan deze conclusie. Er zijn veel verschillende soorten en merken van bruisende waterkranen op de markt. Sommige mensen geven de voorkeur aan een bepaald merk, terwijl anderen liever een kraan kiezen die past bij het ontwerp van hun keuken. Wat je ook kiest, er is zeker een bruisende waterkraan die perfect is voor jou!