Howat kokend water kraan kopen?

Je bent opzoek naar een Kokend water kraan en bent de Howat kokend water kraan tegengekomen. Maar nu wil je graag weten of dit de Kokend water kraan voor jou is of niet. En hoe volstaat deze kokend water kraan met zijn boiler tegenover een Quooker. Op deze pagina vindt je alle onafhankelijk geschreven informatie over de Howat Kokend water kraan.

Welke Howat kokend water kraan kopen

De Howat kraan komt in een aantal modellen. De keuze is niet heel reuze bij deze kraan maar hij kan maar toevallig je smaak zijn. Of je hebt een niet zo’n groot budget en niet veel ruimte in je keukenkast dan is de Howat kraan perfect. Dan is het natuurlijk goed om je even in te lezen over de Howat Kokend water kraan. Je kan de boiler ook even vergelijken met soortgelijke boilers maar voor deze mooie prijs is dat bijna niet nodig.

Bij het uitkiezen van de kokend water kraan is daarom het handig om de volgende vragen in de juiste volgorde te stellen om zo tot je Howat kraan aankoop te komen. Wees gerust we hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet. Je antwoord op deze vragen kan je allemaal op deze pagina (of bijbehorende blogs) vinden.

1. Welk model Howat kokend water kraan wil ik
2. Welke kleur Howat kokend water kraan wil ik
3. Welke Boiler(s) heb ik nodig
4. Welke accessoires wil ik hebben

RVS kraan Howat

Hoe werkt de Howat kokend water kraan

De eerste indruk is belangrijk. Dat hadden ze bij Howat ook door! Howat heeft zijn best gedaan om een romantische sfeer neer te zetten met zijn impressie filmpje van de kraan. Je drinkt je thee uit de kokend water kraan natuurlijk het liefst, s’avonds, bij wat kaarslicht. Jammer dat we daarom niet heel goed kunnen zien hoe de kraan helemaal werkt met de de kokend water knop. Maar zoals je kan zien is dit een vrij veelgebruik design met een drukknop voor het kokend water gedeelte. 

Hoe de boiler werkt leggen we iets verder op deze pagina uit.

2

Hendel naar boven en open

Je hebt direct koud water net zoals je dat uit een normale kraan zou krijgen.

3

Hendel naar beneden en open

Je hebt nu direct warm water zoals je dat uit een normale kraan zou krijgen.

;

Druk-Draai

Eerst druk je de knop in en draai je hem open om  Kokend water uit de kraan te krijgen.

Welk model Howat kranen zijn er?

De Howat kranen zijn er maar in een aantal kleuren en modellen. De keuze is niet heel erg reuze bij dit merk maar HOWAT heeft wel goed ingezet op de meest verkochte kleur kraan in Nederland; RVS. We hebben de Modellen van de kraan hier voor je op een rijtje gezet met daarbij de beschikbare kleuren van het model. 

De eerste stap is dus uitkiezen welk model je wil hebben met welke kleur. Vervolgens kan je hiervan de juiste boiler kiezen die bij jouw gebruik past. Hieronder overzichtelijk op een rij alle soorten modellen en kleuren kranen.

HOWAT Rond

De HOWAT 3 in 1 ronde kokend water kraan is verkrijgbaar in 3 kleuren en wordt geleverd met bijbehorende boiler, UF waterfilter en alle aansluit accessoires. Simpel in design, gebruik en aansluiting. Onder de €500,- heeft u al een exemplaar in de keuken, compleet met boiler en waterfilter.

Verkrijgbaar in de kleuren:
Chroom RVS Zwart

HOWAT Vierkant

De HOWAT 3-in-1 vierkante kokend water kraan is simpel en elegant in design. Ben je opzoek naar een simpele kokend water kraan tegen een lage prijs? Dan is dit compacte design voor jou. De kraan is multifunctioneel en een kop thee is in een handomdraai gezet. Onder de €500,- heeft u al een exemplaar in de keuken, compleet met boiler en waterfilter.

Verkrijgbaar in de kleuren:
RVS Zwart

Welke HOWAT boilers zijn er?

In principe is er maar 1. En daar stopt het dan ook bij met HOWAT. Het is een drukloze boiler wat er voor zorgt dat het water nooit 100 graden kan zijn. Hierdoor komt het water op hooguit 98 graden uit de kraan. Een prima temperatuur als je een kopje thee of snel een pan water op het vuur wil zetten. Niemand drinkt namelijk een kop thee op 100 graden. De boiler heeft geen krachtstroom nodig wat hem dan wel een stuk geschikter maakt voor keukens die dit niet hebben. Zo zou je hem bijvoorbeeld in je camper kunnen inbouwen. Dan wordt het natuurlijk een mooie luxe! De boiler heeft een opslag tank van 2,4 Liter.  

2,4 Liter reservoir

HOWAT boiler

De drukloze boiler van HOWAT welke een capaciteit heeft van wel 60 kopjes thee te zetten per uur. (flinke theeleut moet je dan zijn). Kan ideaal zijn wanneer je een (rijdend) huis hebt waar geen krachtstroom op zit.

Verbruik Howat Boiler

Wat verbruik de Howat boiler nou precies aan stroom? In de tabel kan je de specificaties vinden van de Howat boiler en wat het verbruik is van de boiler. Zo kan je direct zien of je gaat besparen met je Howat Boiler. Laten we de volgende rekensom vasthouden: 
Gemiddeld gebruik je per persoon zo’n 3 liter kokend water per dag. (2 koppen thee en het water wat je nodig hebt om je eten te koken en snijplank af te spoelen).

Huishouden van 2 personen

Verbruik kokend water: 6 Liter kokend water per dag
Verbruik stand-by stand: 15 W * 24 uur = 360 Watt per dag
Verbruik opwarm stand: Verbruik is 6 Liter / capaciteit boiler 2,4 Liter = 2,5 keer bijvullen. 2,5 keer bijvullen * 8 minuten opwarmtijd = 20minuten opwarmtijd. 20 minuten opwarmtijd * Opwarmvermogen 1500 Watt = 500 Watt.
Totaal verbruik per dag: 500 Watt opwarmtijd + 355 Watt stand-by tijd = 855 Watt per dag.

Totale kosten per dag: 855 Watt * (huidige energieprijs) €0,70 per KwH = €0,60 per dag bij normaal gebruik

Totale kosten per maand: €0,60 * 30 dagen = €18,- per maand 

Totale kosten per jaar: €0,60 * 365 dagen = €219,- per jaar

Boiler
Capaciteit
Afmetingen
Energielabel
Opwarmtijd
Vermogen
Spanning
Stand-by verbruik
Bewaartemperatuur
HOWAT Boiler
2,4 Liter
200 x 200 x 270 mm
A
8 minuten
1500 W
230 V
15 W
95 of 98 ℃

Howat vs Quooker

De eerlijkste vergelijking van de boilers is als je de Howat Boiler tegenover de Quooker Pro 3 zet. Als we de complete rekensom maken voor deze boilers van aanschaf, tot verbruik van stroom tot aan de onderhoudskosten toe. Zullen de investeringskosten voor de Quooker na 10 jaar nog iets hoger liggen dan de Howat Boiler.

  • De aanschafprijs voor een complete set bij Quooker is ongeveer 2x keer zoveel. (2,5x tot 3x zoveel afhankelijk van de kraan die je kiest).
  • Het verbruik van de Boilers is vrijwel gelijk. Quooker is iets duurzamer in standy-by stand maar verbruikt wel weer meer bij het opwarmen van het water. De Quooker komt hier iets duurzamer naar voren.
  • Bij de HOWAT boiler zal je vaker moeten onderhouden. Zeker als je woont in een plek waar het water harder is (meer kalk in het water). Ditzelfde geldt natuurlijk voor de Quooker. De filters zijn gelijk in prijs maar zullen bij de HOWAT boiler vaker vervangen moeten worden.

Conclusie Howat kraan review

De Quooker is hoger in aanschafprijs dan de Howat. (overduidelijk) Maar daarbij komt wel kijken dat je meer keuze hebt in kranen bij de Quooker. De HOWAT kranen zijn simpel maar effectief. Vindt je dat helemaal prima en gebruik je de kraan enkel voor wat koppen thee te zetten per week. Wil je deze kraan als luxe installeren voor je vakantiehuisje op de veluwe, of wil je hem proberen in te bouwen in de camper dan is deze kraan perfect. Zo zal het filter namelijk ook langer meegaan en zal je qua onderhoud ook minder hoeven uit te voeren. Zo heb je toch de luxe van een kokend water kraan voor een klein prijsje!

Boiler
Merk
Losprijs
Setprijs
Capaciteit
Afmetingen
Energielabel
Opwarmtijd
Vermogen
Spanning
Stand-by verbruik
Bewaartemperatuur
Wanneer filter vervangen
Kosten filter
Quooker Pro 3
Quooker
€550,-
vanaf €1015,-
3 Liter
470 x 150 x 150 mm
A
10 minuten
1600W
230V
10W
110℃
eens in de 3 tot 5 jaar (afhankelijk van woonplaats water hardheid)
€33,-
HOWAT Boiler
HOWAT
niet los verkrijgbaar
vanaf €469,-
2,4 Liter
200 x 200 x 270 mm
A
8 minuten
1500 W
230 V
15 W
95 of 98 ℃
Om de 2000 Liter (6 maanden)
€34,50