Welke Franke Kokend water kraan moet je kopen?

Ben je opzoek naar een Franke kokend water kraan maar weet je nog niet zeker of dit de kraan is die past in jouw keuken en op je spoelbak? Dan hebben we deze handige gids voor je gemaakt waar je gebruik van kan maken. Je kan eventueel de Franke kokend water kraan ook gaan vergelijken met alternatieve  merken.

Welke Franke kokend water kraan kopen

Franke bestaat al sinds 1911 en is ooit begonnen met het produceren van spoelbakken. Enkele jaren geleden heeft Franke het bedrijf Floww overgenomen. Met deze ingekochte kennis zijn ze vernieuwde kokend water kranen gaan produceren onder hun eigen Label.

Franke heeft ondertussen een aardige lijn van producten weten te produceren welke van mooie kwaliteit zijn. Het water uit de kraan heeft een temperatuur van 100 graden en is dus net als de andere kokend water kranen direct bruikbaar.

Maar welke Franke kokend water kraan moet je kopen en wat is de prijs kwaliteit verhouding in vergelijking tot andere merken. We proberen je op deze pagina zo goed mogelijk te begeleiden naar het maken van de juiste keuze. Om tot die goede keuze te komen moet je als eerste een aantal vragen in de juiste volgorde stellen om tot de juiste aankoop te komen. 

1. Welk model Franke kraan wil ik hebben
2. Welke kleur Franke kraan wil ik hebben
3. Welke Franke kokend water Reservoir heb ik nodig
4. Welke Franke accessoires wil ik hebben 

Franke kokend water kraan

Hoe werkt een Franke kraan

Voor je een Franke Kokend water kraan gaat kopen is het goed om te beginnen met de eerste impressie van de kraan en een globaal idee te krijgen van de kraan en hoe deze werkt. We proberen hierna zo simpel mogelijk uit te leggen hoe de kraan werkt in de bediening zodat jij kan beslissen of het iets voor jou is. De voordelen van de Franke kokend water kraan:

  • Watertemperatuur van precies 100 °C
  • Veilige bediening
  • Mogelijkheid om de boiler onder de plint te plaatsen
  • Direct en onbeperkt warm water vanuit de cv-ketel met de Combi Xcellent
  • Bedieningshendel zonder achterzwaai, ideaal voor plaatsing dicht bij de muur
  • Eenvoudige zelf te monteren met de M-Box
  • Door gebruik filter blijft je systeem beschermd

Hoe het Franke reservoir werkt werkt leggen we iets verder op deze pagina uit.

Hoe werkt de bediening van de Franke kokend water kraan

Hoe werkt de bediening van de Franke kokend water kraan. hieronder zie je in een kort overzicht hoe deze werkt. Elke 3-in-1 kokend water kraan is voorzien van een kindveilige druk- en draaiknop met terugslagveer. Deze laatste zorgt ervoor dat de kokend waterstraal onmiddellijk stopt als de knop wordt losgelaten. De Franke kranen heeft twee soorten bedieningen op de kranen zitten. de Twist en de Touch.

Touch bediening

Twist bediening

;

Draai-Druk

Draai naar beneden en druk. De lichtring kleurt nu blauw en je krijgt gefilterd water

:

Draai-Druk

Draai naar boven en druk. De lichtring kleurt nu rood en je kan direct kokend water uit de kraan krijgen.

2

Hendel naar boven en open

Je hebt direct koud water net zoals je dat uit een normale kraan zou krijgen.

3

Hendel naar beneden en open

Je hebt nu direct warm water zoals je dat uit een normale kraan zou krijgen.

;

Druk-Druk-Draai

Het groene licht schijnt en je krijgt nu bruisend water uit de kraan

De kleur van de Franke kraan geeft aan wat aan staat

Tevens een handige indicatie is het kleurtje wat bij de knop van de kraan verschijnt. hiermee kan je zien op welke stand de kraan staat.

Welk model Franke kokend water kranen zijn er

 

Meest gekocht

Franke Helix

De Franke Helix 3-in-1 kokend water kraan geeft u naast warm, koud ook 100°C kokend water. Veiligheid is verzekerd met de 2 stap veiligheidshendel, terwijl de volledig geïsoleerde uitloop koel blijft tijdens gebruik.

Verkrijgbaar in de kleuren:
Messing Patina Chroom RVS Zwart Goud

Franke Mondial

De Mondial 3-in-1 kokend water kraan geeft u warm, koud en 100°C kokend water. Veiligheid is verzekerd met de 2 stap veiligheidshendel, terwijl de volledig geïsoleerde uitloop koel blijft tijdens gebruik.

Verkrijgbaar in de kleuren:
Messing Patina Chroom RVS Zwart Goud

Franke Pollux

Met de Perfect3 Pollux kun je kokend en warm/koud water tappen. De volledig roestvrijstalen Pollux met U-uitloop is voorzien van de intuïtieve elektronische 3-in-1 Touch bediening.

Verkrijgbaar in de kleuren:
Messing Patina Chroom RVS Zwart Goud

Franke Minerva

De Franke Minerva kraan van de kokend watersystemen zijn uitgevoerd in glanzend chroom en zwart. De Minerva kenmerkt zich door de gebogen uitloop en de elegante uitstraling

Verkrijgbaar in de kleuren:
RVS Zwart

Franke Irena

De Irena 3-in-1 kokend water kraan geeft u naast warm, koud ook 100°C kokend water. Veiligheid is verzekerd met de 2 stap veiligheidshendel, terwijl de volledig geïsoleerde uitloop koel blijft tijdens gebruik.

Verkrijgbaar in de kleuren:
RVS Zwart

Welke Franke boilers zijn er?

Een Franke Boiler bestaat net als de Quooker uit twee onderdelen: Een Keukenkraan en een water boiler (reservoir) onder de spoelbak, waarin het water op 108 graden (onder druk) bewaard wordt. De boiler is goed geisoleerd waardoor er geen warmte kan ontsnappen uit de boiler en je (bijna) altijd direct toegang hebt tot warm water. Het water moet eenmaal opwarmen waarna het op temperatuur gehouden wordt. Het water reservoir zelf is aangesloten op de waterleiding. Als je kokend water uit het reservoir tapt vult deze zichzelf opnieuw met vers water uit de leiding.

Een Franke kokend water kraan bestaat dus uit een kraan en een boiler (ook wel kokend water reservoir genoemd). De Franke heet water boiler is er in 4 verschillende versies. Daarnaast kan je ook koel en bruisend water uit jouw Franke kokend water kraan krijgen door het gebruik van het aparte reservoir genaamd:

4 Liter reservoir

Franke Solo S

De Solo S boiler is aan te sluiten op een koud water toevoer en levert alleen kokend water. Vergelijkbaar met de PRO3 van Quooker. Warm water komt uit de bestaande warm waterleiding. Deze boiler kan zowel liggend (minimale plinthoogte van 15 cm) als staand geplaatst worden. In staande positie levert deze boiler 4 Liter op in plaats van liggend 3 Liter.

4 Liter reservoir

Franke Combi S

Deze Combi S boiler werkt alleen met een koud water aansluitng. De boiler levert zowel kokend als warm water en hierdoor heeft u geen warm water leiding op uw tappunt nodig. Deze nieuwe Combi S boiler kan zowel liggend (met een plinthoogte van tenminste 15 cm) als staand (in bijv het keukenkastje) geplaatst worden.

4 Liter Reservoir

Franke Combi Xcellent

De Combi Xcellent boiler wordt met een Bypass geleverd die ervoor zorgt dat het systeem op zowel de koud water leiding als de bestaande warm water leiding kan worden aangesloten. Hiermee heeft u altijd beschikking over direct en onbeperkt warm water. De Combi Xcellent kan zowel staand als liggend geplaatst worden mits de minimale plinthoogte 15 cm is.

10 Liter Reservoir

Franke Combi XL

De elektronische Franke Combi XL is alleen aan te sluiten op de koud water toevoer. Warm water wordt gemengd met het water uit de boiler en komt daarmee dus niet uit een bestaande warm water leiding. De XL is groter dan een normale Combi S boiler en daarmee ideaal voor iedereen die behoefte heeft aan grote hoeveelheden warm of kokend water.

Welke Franke Boiler past in jouw huis

Welke Franke Boiler is geschikt voor jouw situatie. Om de juiste boiler te kiezen moet je eerst de sitautie in je eigen huis bekijken. Heb je een directe aansluiting op het warme water met je kraan en hoe lang duurt het voor je warm water daadwerkelijk uit je kraan komt na het aanzetten.

Welk Franke Boiler is geschikt voor jouw keuken. Om het juiste reservoir te kiezen moet je goed de situatie in je huis begrijpen en jezelf één vraag stellen: Heb je nu warm water die uit je ketel of boiler komt? Is het antwoord hierop ja, dan zijn er twee opties voor jou.

1. Heb je wel een warm water aansluiting en hoef je niet lang te wachten op warm water, dan raden we de Franke Solo S boiler aan. Deze hoef je dan alleen aan te sluiten op je (koud) water leiding. Zo heb je naast je normale warme water, direct 4 (of 3) liter kokend water tot je beschikking. 

2. Duurt het wat langer voordat je nu warm water uit je kraan hebt omdat de ketel of boiler iets verder staat. Dan kan je beter voor de Franke Combi Xcellent kiezen. Deze Boiler zorgt er niet alleen voor dat je direct 4 (of 3) Liter kokend water hebt en zorgt ervoor dat je altijd direct warm water.

3. Heb je helemaal geen warm water aansluiting bij je keukenkraan zitten dan kan je het beste kiezen voor de Franke Combi S of de Franke Combi XL. Hier wordt namelijk koud water gemixt met kokend water om zo direct warm water tot je beschikking te krijgen.

Wat kost kokend water kraan van Franke

 

Franke kokend water kraan ervaringen