Welke Grohe kokend water kraan moet je kopen?

Ben je opzoek naar een kokend water kraan en wil je weten of de Grohe kokend water kraan de optie voor jou is? Dan hebben we deze mooie handleiding voor je gemaakt zodat je kan beslissen of deze Kokend water kraan iets voor jou is of niet. Je kan de Grohe kokend water kraan eventueel ook gaan vergelijken met alternatieve merken om de kokend water kraan te vinden die bij jou en je keuken past.

Welke Grohe kokend water kraan kopen

Een goede vraag en afhankelijk of je de Grohe Red kraan mooi genoeg vindt. Een kokend water kraan kan redelijk prijzig zijn. Je wil er daarom vanuit gaan dat je de juiste keus hebt gemaakt en het liefst eentje kopen die ook langer mee gaat. Daarnaast moet je beslissen welke soort reservoir er bij jou Grohe kokend water kraan past. Zo moet je je eigen gebruik van de kraan gaan inschatten en kijken of deze past op jouw spoelbak of keukenblad.

Bij het uitkiezen van een Grohe kokend water kraan is daarom het handig om de volgende vragen in de juiste volgorde te stellen om zo tot je Grohe aankoop te komen. Wees gerust we hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet. Je antwoord op deze vragen kan je allemaal op deze pagina (of bijbehorende blogs) vinden.

1. Welk model Grohe kraan wil ik
2. Welke kleur Grohe kraan wil ik
3. Welke Boiler(s) heb ik nodig
4. Welke accessoires wil ik hebben

vergelijk de Grohe Red Rond Combi Boiler Supersteel op debestekokendwaterkraan.nl

Hoe werkt de Grohe kokend water kraan

Voor je de Grohe Red gaat aanschaffen wil je eerst weten of deze kraan iets voor jou is en gewoon goed werkt. We proberen dat op deze pagina zo simpel mogelijk uit te leggen zodat jij de kraan goed kan vergelijken met andere merken. Om een eerste impressie te krijgen van de kraan zie je hiernaast een promo filmpje van de Grohe red om zo een eerste impressie van de kraan te krijgen en hoe deze werkt. 

Hoe de boiler werkt leggen we iets verder op deze pagina uit.

Hoe werkt de bediening van Grohe kokend water kraan

De bediening van de Grohe Red verschilt niet heel erg van zijn tegenhangers. Het heeft een aparte knop waar je de bediening van het kokende water mee bedient. Je ziet hier een afbeelding van de knop

grohe red bedieningsknop

Hendel naar boven en open

Je hebt direct koud water net zoals je dat uit een normale kraan zou krijgen.

Hendel naar beneden en open

Je hebt nu direct warm water zoals je dat uit een normale kraan zou krijgen.

Druk-Wacht-Draai

Eerst haal je de kraan van het slot. Het rode licht knippert niet meer en met de volgende druk krijg je Kokend water uit de kraan.

Welk model Grohe Red kranen zijn er

De Grohe Red kranen zijn er in niet veel kleuren en modellen beschikbaar. We hebben hier alle beschikbare modellen voor je op een rij gezet met daarbij de beschikbare kleuren van het model kraan. De kranen werken in principe allemaal hetzelfde. Het grootste verschil zit hem bij Grohe in de uitloop van de kokend water kranen. De eerste stap is uitkiezen welk model kraan je graag wil hebben, wil je deze recht, U vormig of C vormig. Vervolgens kan je kiezen uit de kleuren RVS of Staal.

Grohe red L-uitloop

Grohe Red L-uitloop

Grohe red U-uitloop

Grohe Red U-uitloop

Grohe Red C-uitloop

Welke Grohe Boilers zijn er?

Een Grohe kokend water kraan bestaat uit twee onderdelen: Een kraan op het aanrecht en een kokend water reservoir onder de gootsteen, waarin het water op 100 graden bewaard wordt. Het reservoir bewaard het kokend water en houdt deze warm door net als een water koker af en toe aan te springen. Het water moet eenmaal opwarmen waarna deze met heel weinig energie (15 watt) op temperatuur gehouden kan worden. Het water reservoir zelf is aangesloten op de waterleiding. Als je kokend water uit het reservoir tapt vult deze zichzelf opnieuw met vers water uit de leiding.

De Grohe bestaat dus uit een kraan en een boiler waar het kokend water in bewaard wordt. De Grohe heet water boiler is er in 2 verschillende maten. Daarnaast kan je ook nog koel en bruisend water uit de kraan krijgen door de Grohe blue naast de kokend water boiler te installeren. Je keukenkastje staat dan wel vol maar dan heb je geen waterkoker en bruiswater maker meer op je aanrecht nodig.

Grohe red M boiler

Grohe Red M boiler

Met de Grohe Red M-Boiler kan je direct 3 liter kokend water tappen uit de kraan. De Boiler bestaat uit titanium wat ervoor zorgt dat deze duurzaam is. De Boiler heeft tevens 3 verschillende standen. Aan, uit en vakantiemodus. Hierdoor hoef je geen zorgen te maken dat de Boiler onnodig water heet houdt als je op vakantie bent.

Grohe red L boiler

Grohe Red L boiler

De Grohe Red L Boiler heeft een capaciteit van 5,5 Liter wat ervoor zorgt dat je gerust een goede spaghetti pan kan vullen en daarnaast je kopje thee kan drinken. Ook deze boiler heeft 3 standen. aan, uit en vakantiemodus. Geen onnodige energieverspilling als je weer eens op vakantie gaat.

Grohe Blue

Met de Grohe Blue kan je gekoeld en bruisend water uit je kraan halen.De Grohe Blue levert 3 liter gekoeld bruisend water per uur op. De Grohe Blue heeft tevens een filter functie wat zorgt voor een hogere duurzaamheid en gefilterd water.

Welke Grohe Boiler past bij mij?

De Grohe Boiler werkt iets simpeler dan de andere Boilers. Deze boiler kan je namelijk niet combineren met je warm water aansluiting. De Grohe Boiler werkt namelijk alleen op een koud water aansluiting. De enige vraag die je hoeft te stellen is of je deze koud water aansluiting hebt. In alle gevallen zal dit antwoord ‘ja’ zijn anders zou er eerste instantie geen water uit je keukenkraan komen.

Je hoeft alleen te beslissen hoeveel kokend water je uit de Boiler wil krijgen. Wil je direct 5 Liter Kokend water uit je kraan krijgen kan je beter voor de L-Boiler gaan. Neem je genoegen met 3 Liter kokend water is de M-Boiler geschikt voor jou.

Daarbij ook nog kiezen voor koud en bruisend water met de Grohe Cooler. Ook hiervoor heb je alleen een koud water aansluiting nodig. 

Scroll naar boven