Grohe red vs Quooker

Grohe red vs Quooker

Grohe Red vs Quooker, Wat zijn de verschillen? Bij het onderzoeken van de opties voor een kokend waterkraan, zul je waarschijnlijk de Grohe Red en Quooker systemen zijn tegengekomen. Deze twee merken hebben zich een plaats verworven in vele Nederlandse keukens door hun kwaliteit en innovatie. Maar als je voor de keuze staat tussen een Grohe Red en een Quooker, welk systeem kies je dan? Dit artikel biedt een vergelijking tussen deze twee producten om je te ondersteunen in het maken van een weloverwogen keuze. We hebben zelfs een verbruiksanalyse voor je uitgevoerd.

Kleuren & Design

Grohe Red biedt een selectie van kleuren en designs die aansluiten bij de moderne keukenesthetiek. Quooker daarentegen heeft ook een diversiteit aan kleuropties en, met de introductie van de ‘Quooker Fusion’, verschillende stijlvolle designs. Dit zorgt ervoor dat beide merken voldoende opties bieden om een kraan te vinden die past bij je persoonlijke voorkeur en interieur.

De Grohe Red: Functioneel en Elegant

De Grohe Red staat bekend om zijn functionaliteit en elegante uitstraling. Dit systeem biedt een breed scala aan modellen en afwerkingen, zodat er altijd een variant is die past bij jouw keuken. Naast kokend water, biedt de Grohe Red ook direct koud en warm water, wat het een uiterst praktische toevoeging aan je keuken maakt. Bovendien beschikt het systeem over een kindveilige bediening, wat een extra veiligheidsmaatregel is voor huishoudens met kinderen.

quooker kokend water kraan kleuren

Quooker: Pionier en Duurzaam

Quooker, de pionier op het gebied van kokendwaterkranen, staat bekend om zijn innovatieve en duurzame oplossingen. Het bedrijf heeft sinds de introductie van de eerste kokendwaterkraan meerdere onderscheidingen ontvangen voor zijn vernieuwende ontwerpen en technologieën. De Quooker kenmerkt zich door zijn duurzaamheid, dankzij een hoogwaardig isolatiesysteem en een vacuüm geïsoleerde tank die energieverlies minimaliseert. Net als de Grohe Red, biedt de Quooker de mogelijkheid om naast kokend water ook direct koud en warm water te leveren.

Verbruik Grohe Red M Boiler

Hoeveel verbruikt de Grohe Red boiler aan stroom? In de tabel kan je de specificaties zien van de Grohe Boiler en wat het verbuik precies is. Zo kan je direct een proefberekening maken van de boiler en of je geld gaat besparen als je deze vergelijk met de Quooker boiler. Voor deze proefberekening gaan we uit van de volgende situatie:

Gemiddeld gebruik je per persoon zo’n 3 liter kokend water per dag. (2 koppen thee en het water wat je nodig hebt om je eten te koken en snijplank af te spoelen).

Huishouden van 2 personen

Verbruik kokend water: 6 Liter kokend water per dag
Verbruik stand-by stand: 15 W * 24 uur = 360 Watt per dag
Verbruik opwarm stand: Verbruik is 6 Liter / capaciteit boiler 3 Liter = 2 keer bijvullen. 2 keer bijvullen * 25 minuten opwarmtijd = 50 minuten opwarmtijd. 50 minuten opwarmtijd * Opwarmvermogen 2100 Watt = 1750 Watt.
Totaal verbruik per dag: 1750 Watt opwarmtijd + 360 Watt stand-by tijd = 2110 Watt per dag.
Totale kosten per dag: 2110 Watt * €0,70 per KwH = €1,48 per dag
Totale kosten per maand: €1,48 * 30 dagen = €44,31 per maand
Totale kosten per jaar: €1,48 * 365 dagen = €539,10 per jaar

Grohe red M boiler
CapaciteitGrohe red M boiler
Merk Grohe
Capaciteit3 Liter
Afmetingen 336 x 210 mm
Energielabel A
Opwarmtijd 20 – 30 minuten
Vermogen 2100W
Spanning 230V
Stand-by verbruik 15W
Bewaartemperatuur 100°C

Verbruik Quooker Pro 3 Boiler

Nu gaan we ook uitrekenen wat de Quooker Pro 3 Boiler kost aan stroomverbruik. Dit is een eerlijke vergelijking omdat beide boilers dezelfde aansluiting hebben en enigzins dezelfde capaciteit hebben qua inhoud.

Voor deze proefberekening gaan we uit van de dezelfde situatie als zojuist:

Gemiddeld gebruik je per persoon zo’n 3 liter kokend water per dag. (2 koppen thee en het water wat je nodig hebt om je eten te koken en snijplank af te spoelen).

Huishouden van 2 personen

Verbruik kokend water: 6 Liter kokend water per dag
Verbruik stand-by stand: 10 W * 24 uur = 240 Watt per dag
Verbruik opwarm stand: Verbruik is 6 Liter / capaciteit boiler 3 Liter = 2 keer bijvullen. 2 keer bijvullen * 10 minuten opwarmtijd = 20 minuten opwarmtijd. 20 minuten opwarmtijd * Opwarmvermogen 1600 Watt = 533 Watt.
Totaal verbruik per dag: 533 Watt opwarmtijd + 240 Watt stand-by tijd = 773 Watt per dag.
Totale kosten per dag: 733 Watt * €0,70 per KwH = €0,51 per dag
Totale kosten per maand: €0,51 * 30 dagen = €15,39 per maand
Totale kosten per jaar: €0,51 * 365 dagen = €187,28 per jaar

Quooker Pro 3
Boilerquooker pro 3
MerkQuooker
Capaciteit3 Liter
Afmetingen470 x 150 x 150 mm
EnergielabelA
Opwarmtijd10 minuten
Vermogen1600 W
Spanning230 V
Stand-by-verbruik10 W
Bewaartemperatuur107 ℃

Grohe red vs Quooker

De eerlijkste vergelijking van de boilers is als je de Grohe red M boiler tegenover de Quooker Pro 3 zet. Als we de complete rekensom maken voor deze boilers van aanschaf, tot verbruik van stroom tot aan de onderhoudskosten toe. Dan zal je al snel zien dat je de volgende conclusies kan trekken met de single boiler:

  • De aanschafprijs is vrijwel gelijk: Je betaald bij Quooker met een kraan wel iets meer maar je hebt wel meer keuze.
  • De opwarmtijd van de Grohe Red is 2 tot 3 keer zo lang: Als je vaak achter heet water nodig hebt dan is dat toch wat lastig met deze mini boiler.
  • De Grohe red filters gaan veel sneller er doorheen & kosten ook meer: Best belangrijk als je nadenk over de onderh0ud van de boiler. 
  • Stand-by & met opwarmen verbruikt de boiler meer: Dit is toch wel een groot nadeel van de Grohe red Boiler als je kijkt naar duurzaamheid. Zeker als je kijkt naar de aanschaf prijs komt de Grohe red boiler toch uit op veel meer onderhoud.
Grohe red M boilerQuooker Pro 3
BoilerGrohe red M boilerquooker pro 3
MerkGrohe Quooker
Losprijs€492€650,-
Setprijsvanaf €829,- vanaf €1015,-
Capaciteit4 Liter (3L Daadwerkelijk) 3 Liter
Afmetingen336 x 210 mm 470 x 150 x 150 mm
EnergielabelAA
Opwarmtijd20 – 30 minuten 10 minuten
Vermogen2100 W 1600 W
Spanning230 V 230 V
Stand-by-verbruik15 W10 W
Bewaartemperatuur100℃ 107 ℃
Wanneer filter vervangen(1500 liter) Afhankelijk van het filter datr je koopt, Dit is een Grohe Blue M size filter eens in de 3 tot 5 jaar (afhankelijk van woonplaats water hardheid)
Kosten van een filter€133 €33,-

Conclusie

De voorkeur gaat weer in dit geval uit naar de Quooker kraan. Je ziet dat Quooker zich volledig heeft gespecialiseerd op kokend water kranen en dat Grohe dit als groot bedrijf ook heeft ontwikkeld maar geen specialist in is. Maar ben je echt een Grohe fan dan kan je toch overwegen om te gaan voor een Grohe kraan.

Kortom, persoonlijk zou mijn keuze snel gemaakt zijn als je kijkt naar de duurzaamheid van de boiler & naar het design van de kranen. Bij Quooker zie je dat er toch iets meer keuze naar voren komt als je kijkt naar de verschillende soorten kranen. 

Scroll naar boven